Trainingen

Trainingen binnen het onderwijs
In de klas heb je leerlingen, die door hun gedrag opvallen of juist bijna niet opvallen. Je kunt, dan denken aan leerlingen, die op verschillende manieren om grenzen vragen, leerlingen die ineens kunnen ontploffen en leerlingen die zich in zichzelf terug trekken. Als leerkracht zie je de ontploffing regelmatig niet ontstaan en de leerling snapt het zelf niet altijd waar het vandaan komt. Of je hebt juist, dat je als leerkracht die ene leerling regelmatig over het hoofd ziet en vergeet aandacht te geven. Er zijn ook leerlingen, die constant om grenzen blijven vragen en zichzelf die grens niet geven/kunnen geven. Je hebt als leerkracht, al van alles geprobeerd, je lijkt geen grip op de situatie of de leerling te krijgen en de intern begeleider is erbij gehaald. Jullie hebben al van alles gedaan en toch komen jullie er niet uit.

Herkennen jullie je hierin, dan ga ik graag met jullie in gesprek, onbevangen en onbevooroordeeld deel ik mijn visie!

Training voor kinderen
In zes lessen leren de kinderen te spelen met hun houding, afstand en emoties gaan we van 0 tot 10 ervaren. Vanuit een veilige basis, zoeken we stap voor stap de confrontatie op in scenes, om zo lastige dingen te oefenen en nieuwe dingen eigen te maken. Bijvoorbeeld: Als een kind regelmatig ineens kan ontploffen, dan leert het kind, die ontploffing aan te voelen en te voelen wanneer hij/zij actie mag ondernemen, om zo een ontploffing te voorkomen. Tijdens scenes zullen we een situatie opzoeken waardoor het kind kan ontploffen. Doordat het kind nu tools heeft om die ontploffing te voorkomen, zal het kind merken, dat die ontploffing niet gebeurd. Op deze manier ervaart het kind, dat wat eerst onbewust was, nu bewust is. Het kind heeft geleerd om te voelen, wat er aan de hand is en welke actie nodig is. Het kind kan gevoel beschrijven met woorden, is mondiger, onderneemt actie en voelt zich sterker. 

Training voor teams
Er zijn drie verschillende mogelijkheden.

 • Studieochtend/middag (4 uur durende training)
 • Studiedag (6 uur durende training)
 • Thema training (2,5 uur durende training) Deze training geef ik aan de hand van een thema, dat speelt bij jullie op school. Bijv. Omgaan met emoties van leerlingen, grenzen aangeven, inspelen op ongewenst gedrag en echt zien. Ook is deze training als vervolg training in te zetten na een studieochtend/middag of studiedag. Zie het als een verdiepende training of herinner training.

 Geïnteresseerd? Stuur mij een mailtje, dan krijg je meer informatie en de prijs.

 

Training: Speels omgaan met emoties
In deze training gaan we op een speelse en praktische manier aan de slag met emoties. Mijn doel is, dat ik je laat ervaren wat emoties doen, emoties je te zeggen hebben en wat voor actie daarna nodig is. Ik hou het graag luchtig en speels. Ik laat je zien en ervaren hoe je met emoties kunt spelen, zodat ze je niet meer overnemen of je het gevoel geven, dat ze je overvallen en beperken in je dagelijks leven.

Ik zet oefeningen in vanuit het improvisatie theater. We werken naar realistische situaties waarin je de nieuw geleerde dingen meteen kunt toepassen. Basis regel: Niets moet en alles is een uitnodiging!

Geïnteresseerd? Kijk voor data bij het kopje agenda.

 

 

Ervaringen

2015

 • De Rietschoot, in Koedijk (Thema: Een nieuwe visie)
 • Microsoft, in Amsterdam (Thema: Teambuilding, samenwerken en plezier hebben)
 • Play, in Utrecht (Thema: Invloed van gedachten en in je kracht staan)
 • Play, in Hierden (Thema: Spelen)
 • Villa 533, in Vijfhuizen (Thema: Lichaamstaal en spelen met energie)

2016

 • Pro deo, in Enschede (Thema: Geloofwaardig spel en invloed van muziek)
 • Play, in Hierden (Thema: Emoties)
 • Expertise centrum onderwijs met personeel, in Alkmaar (Thema: Ik de leraar)
 • Expertise centrum onderwijs met leerlingen, in Alkmaar (Thema: Spelen met je houding en met afstand, invloed van gedachten, elkaar respecteren, samenwerken en improviseren)
 • Play, in Hierden (Thema: Spelen)
 • Play, in Utrecht (Thema: Spelen)

2017

 • Coachingplatform, Broek op Langedijk (Thema: Houding en afstand)
 • Play, in Hieden (Thema: Spelen)

2018

 • Aloysius, Expertisecluster Nexus, in Heerhugowaard (Thema: Houding, emoties en grenzen voelen/respecteren)